Granollers amb el Planeta > Eix 4

EIX 4: PRODUCCIÓ I CONSUM LOCAL I DE PROXIMITAT​

Posar en valor els productes de proximitat contribueix a reduir la petjada ecològica associada a la seva producció i transport, en especial els agrícoles conreats amb criteris de sostenibilitat i qualitat. Fomentar-ne el consum dinamitza també l’economia local i són una font d’aliments saludable per a la qualitat de vida de les persones.
Els espais agrícoles i els aliments de proximitat
Productes de Plaou

L’Ajuntament de Granollers acompanya el sector agrari i l’agricultura de proximitat perquè esdevingui un espai d’oportunitat econòmica, incrementant la producció i la comercialització de productes de proximitat. La marca Productes de Palou, per exemple, distingeix els aliments elaborats de manera respectuosa amb la salut de les persones i el medi ambient.

El mercat alimentari del dissabte, on totes les parades són de pagesos o artesans del territori, contribueix a la dinamització econòmica de la ciutat i la comarca per donar visibilitat a aquesta oferta, incrementant-ne la qualitat, la singularitat i la proximitat, i atraure visitants. La selecció dels productors i elaboradors es fa per concurs, i es valoren criteris com la proximitat, els distintius d’origen i qualitat alimentària, o la utilització de varietats i races locals.